Informatiemateriaal
Zegt het voort

Coach worden

Hieronder vindt u meer informatie over hoe je coach wordt en wat dat inhoudt.

Wat houdt het in om coach te zijn

Coach worden bij Dementelcoach is een interessante aanvulling op uw bestaande werk in de psychogeriatrie. Naast een training tot telefonische coach voor mantelzorgers van mensen met dementie, doet u ervaring op met deze nieuwe vorm van zorg. Op deze manier helpt u mee om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren. Een mantelzorger die mede door uw steun beter voor zichzelf kan zorgen, kan beter voor zijn naaste zorgen.

U kunt coach worden als u als zorgverlener werkt in de psychogeriatrie en hierin minimaal één jaar ervaring heeft. Onze voorkeur gaat uit naar verzorgenden (niveau EVV) en verpleegkundigen.

Om administratieve redenen werken we alleen met coaches die bij een instelling werken die aangesloten is bij Dementelcoach. Neem daarom contact op met uw werkgever of met Dementelcoach om te horen of Dementelcoach een contract heeft met de zorgorganisatie waar u werkt.

Interesse

Heeft u interesse om coach te worden, maak dit dan kenbaar via het contactformulier. Vermeld in het veld ‘Bericht’ dat u interesse heeft om coach te worden. Wij zoeken vervolgens contact met uw werkgever om de mogelijkheden te bespreken.

Aan de slag

Voordat u mantelzorgers gaat coachen, krijgt u een training tot telefonische coach voor mantelzorgers van mensen met dementie. Vervolgens wordt u aan een of meerdere mantelzorgers gekoppeld. U kunt daarna zelf de coachingsgesprekken met hen inplannen. Het gaat uitsluitend om telefonisch contact waarbij de coach de mantelzorger belt. Dementelcoach is niet bedoeld voor acute hulp; daarvoor wordt doorverwezen naar de huisarts.

Ook tijdens de coachtrajecten wordt u ondersteund vanuit Dementelcoach. U krijgt een follow-up training en coach-de-coach-gesprekken. Zo bent u optimaal toegerust om mantelzorgers telefonisch te coachen.

Tijd en vergoeding

Als coach bij Dementelcoach ondersteunt u, naast uw gewone dienstverband, maximaal zes mantelzorgers per jaar. Of en welke vergoeding hier tegenover staat, hangt af van de afspraken met uw werkgever.