AOC De Pijp werkt met Dementelcoach

28/07/2016 - Het Ontmoetingscentrum De Pijp in Amsterdam heeft subsidie ontvangen van de gemeente Amsterdam om mantelzorgers te kunnen laten coachen door Dementelcoach.

In het kader van Ontmoetingscentra 3.0: Onderzoek naar implementatie van drie nieuwe ‘op maat‘ interventies voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, heeft AOC De Pijp subsidie aangevraagd om mantelzorgers te laten coachen door Dementelcoach. De gemeente Amsterdam heeft de subsidie toegekend en inmiddels zijn de eerste mantelzorgers naar Dementelcoach doorverwezen. 

 

Zie vorig artikel voor meer informatie over project Ontmoetingscentra 3.0 : http://www.dementelcoach.nl/pers/dementelcoach-deelnemer-aan-proef-met-ontmoetings-centra


Projectleider: Prof.dr. R.M. Dröes, afdeling Psychiatrie, VU medisch centrum Amsterdam
Samenwerkende partijen: Stichting VU/VUmc, Dirkse Anders Zorgen (DAZ), Dementelcoach, Combiwel, King Arthur Groep, Alzheimer Nederland. Een persoon met dementie en een mantelzorger nemen ook deel aan de projectgroep.
Subsidieverstrekkers: o.m. ZonMw, Dioraphte, RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Hofje Codde & Van Beresteyn, Bavo stichting.