Meer weten over Dementelcoach?

Dementelcoach bestaat momenteel uit een transitiemanager, een coördinator en een coachpoule. Deze coaches hebben ervaring in de psychogeriatrische zorg. Ze werken bijvoorbeeld als verpleegkundige of verzorgende (niveau EVV). Daarnaast zijn ze specifiek getraind in de telefonische coaching van mantelzorgers. Hiervoor is een vaste trainer verbonden aan Dementelcoach.

Het werkgebied van Dementelcoach omvat heel Nederland.

Effecten van de coaching

VU medisch centrum onderzocht het effect van telefonische coaching op mantelzorgers van mensen met dementie. Dit onderzoek toont aan dat Dementelcoach als ondersteuning voor de mantelzorger in combinatie met dagopvang voor degene met dementie effectief is. De belasting en gezondheidsproblemen van de mantelzorger verminderen. Cliënten waarderen Dementelcoach met het rapportcijfer 8,3. In een recente evaluatie was dit zelfs een 8,6 en voor de migrantendoelgroep een 8,8.

Dementelcoach valt in de prijzen

Dementelcoach heeft de Zorgvernieuwingsprijs van Alzheimer Nederland gewonnen. Het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO) heeft Dementelcoach benoemd als één van de best practices in de ouderenzorg in de provincie Utrecht. Vilans en Alzheimer Nederland zijn ambassadeur van Dementelcoach.

Informatiemateriaal

Naast de informatie op deze website, heeft Dementelcoach ook schriftelijk informatiemateriaal. U kunt de folder vanaf deze pagina bestellen.

Doe hier de test
Zegt het voort